London Eye i London

London Eye i London
London Eye är ett pariserhjul (observationshjul) i London som byggdes för att fira millenieskiftet. Det ligger på Themsens södra sida alldeles intill London Aquarium, inte långt från Big Ben och Houses of Parliament. Höjden på pariserhjulet är 135 meter över marken och däruppe sträcker sig utsikten cirka 40 kilometer i alla väderstreck. Byggnaden består av mer än 1700 ton stål och är uppbyggt på samma sätt som ett cykelhjul med stålvajrar istället för ekrar.

Hjulet består av 32 korgar som åker runt och på en dag kan hjulet ta upp till 15 000 passagerare. En åktur tar cirka 30 minuter att genomföra och hjulet rör sig långsamt för att passagerarna ska kunna få en ordentlig titt på den fantastiska utsikten.

London Eye är Europas största observationshjul och det tredje största i världen, det är dessutom den mest populära attraktionen i England.

En tur i London Eye ger en fantastisk vy över alla kända landmärken i London. Det kan vara idé att köpa biljett i förväg då det är rejäl kö till biljettluckan under högsäsong. Det finns flera varianter av biljetter som kan inkludera champagnedricka, kikare och privat guide som visar och presenterar de flesta sevärdheter eller hyra av en privat korg med upp till 24 passagerare.
Läs mer om olika biljetter till London Eye här >>

Hotell nära London Eye >>