Flyga till London

Att flyga till London är såklart det snabbaste och enklaste sättet att ta sig till staden. Flygtiden till London från Sverige ligger på mellan två till tre timmar.

Priserna på flygbiljetterna kan variera kraftigt beroende på vilka tider man ska flyga till London samt hur långt i förväg man bokar sitt flyg till London. Tänk på att inkludera alla avgifter vid lågprisflyg. Till exempel kostar det mer att ta transfer från Stanstead som ligger lite längre från London än de övriga två flygplatserna, vilket gör att det kanske inte alltid blir billigare med ett lågprisflyg till London jämfört med övriga flygpriser.

SAS har många flighter till London, men är inte billigast. Ryanair och Norwegian är lågprisbolag med varierande prissättning. Servicenivån är därmed låg men flygplanen är i regel moderna.
SAS flyger från Stockholm och Göteborg till Londons storflygplats Heathrow, samt från Stockholm till London City Airport.
British Airways flyger från Stockholm och Göteborg till London Heathrow och London City Airport.
Norwegian flyger från Stockholm till Gatwick. Ryanair flyger från Nyköping, Göteborg och Västerås till Stansted och Gatwick.

Bravofly är en webbplats som jämför priser på flyg och de påstår sig ha med alla lågprisbolagen i sina prisjämförelser.

Det finns många ytterligare prisjämförelsesajter på nätet. MrJet.se är exempel på en sådan sajt.

Heathrow är en av världens största och mest trafikerade flygplatser. Flygplatsen anses utgöra navet i världens flygtrafik och miljontals passagerar passerar flygplatsen varje år.
Att ta sig från Heathrow in till centrala London är enkelt då tunnelbanan sträcker sig ut till Heathrow. Ett annat alternativ är taxi från Heathrow, vilket kostar mer än tunnelbanan för en tur till centrala London.
Det snabbaste sättet att ta sig från Heathrow till centrala London är med snabbtåget Heathrow Express.
Ytterligare ett alternativ är att boka en privat tranfser från Heathrow till London stad i förväg.
Se olika alternativ för transfer från Heathrow flygplats >>

Gatwick flygplats är den näst största flygplatsen i London. Belägen i West Sussex söder om London. Gatwick är den näst största flygplatsen att betjäna London och viktig som avlastning till den hårt trafikerade Heathrow.
Från Gatwick går det snabbtåg, Gatwick Express, till Victoria station som ligger inne i London. Men även från Gatwick kan man boka annan transfer till London i förväg.
Se olika alternativ för transfer från Gatwick flygplats >>

Stanstead är Englands tredje mest aktiva flygplats och den ligger lite längre från London än övriga två. Ryanair använder i regel Stanstead för sina Londonflygningar. Enklaste transfer till och från Stanstead, som ligger 50 km norr om London, är att att åka Stanstead Express. Men även från Stanstead kan man boka privat transfer i förväg.
Se olika alternativ för transfer från Stanstead flygplats >>