Buckingham Palace i London

Vakt utanför Buckingham Palace i London
Buckingham Palace är den brittiska monarkens officiella residens i London och är en av världens mest kända byggnader. Palatset är idag en stor turistattraktion och här hålls även statsbesöken och de kungliga mottagningarna.

Den ursprungliga byggnaden som än idag utgör kärnan i palatset kallas för Buckingham House och var tidigare ett stort privatägt palats som uppfördes åt hertigen av Buckingham år 1705. Det byggdes senare ut under de kommande 75 åren och tre flyglar skapades runt den centrala borggården.

Buckingham Palace blev den brittiska monarkens officiella palats i och med drottning Viktorias trontillträde 1837. De sista större tillbyggnaderna gjordes under 1800- och 1900-talen.

Buckingham Palace Gardens är den största privatägda trädgården i London och den konstgjorda sjön som ryms i trädgården färdigställdes år 1828 och fylldes då med vatten från Serpentine som är en sjö i Hyde Park.

Representationsrummen i palatset används regelbundet av drottningen och medlemmarna av kungahuset för officiella ändamål. Mer än 50 000 personer besöker palatset varje år då de är gäster på bland annat banketter, middagar, mottagningar och Royal Garden-fester.

Den attraktion som lockar flest turister till Buckingham Palace är vaktavlösningen vilket är en ceremoni som sker under stor pompa och ståt. Denna ceremoni kan skådas varje dag under sommarmånaderna och varannan dag under vintertid kl 11.30.

Buckingham Palace är öppet för allmänheten under delar av augusti och september då drottningen befinner sig i Skottland. På The Queen's Gallery - i anslutning till palatset - visas utställningar med verk från de kungliga samlingarna.
Läs mer/boka biljetter till Buckingham Palace här >>

Strax intill Buckingham Palace ligger The Royal Mews (Hovstallet) där hästarna som drar vagnarna hålls och även de bilar som de kungliga familjerna håller sig med. Stallet anses vara ett av de finast existerande stallen i världen och det går att besöka stallet som turist och det går även att förköpa biljett till The Royal Mews.

Hotell nära Buckingham Palace >>